Fuerteventura is onderdeel van de Canarische eilanden. Het is mede door de gunstige afstand, het klimaat en de sterke wind een zeer geliefde kitesurfbestemming. Beginners kunnen het beste naar Sotavento, terwijl de meer ervaren kiters de meeste plezier in Corralejo zullen hebben. 

Fuerteventura, vaak Fuerte genoemd, is een vulkanisch eiland liggend in de Atlantische Oceaan. Kenmerken voor Fuerte zijn de mooie stranden, de eeuwige zomer en de berggeitjes die het eiland bewonen. Van Mei tot aan Augustus heb je de meeste kans op wind in Fuerte. Het is dan ook geweldig voor een voorjaars- of zomervakantie. Je kan het beste meerdere soorten kites meenemen. De temperatuur is er het hele jaar zeer aangenaam met gemiddeld 20-27 graden. Je hebt dan ook alleen een shorty of 3/2 wetsuit nodig.

Fuerteventura is een fantastische voorjaars- of zomerkitesurfbestemming. Huur vooral een auto om de omgeving en verschillende kitespots te ontdekken! 

Vanaf Schiphol, kom je in ongeveer vier uur aan op Aeropuerto de Fuerteventura. Mocht je meerdere spots willen aandoen dan is het zeer aan te raden om een auto te huren omdat de kitespots behoorlijk verspreid liggen. Net als in Spanje is het in Fuerte goedkoop om een auto te huren. Mocht je al kunnen kitesurfen dan kan je het beste in Corralejo verblijven aangezien dit dichtbij de kitespot Flag beach ligt. Corralejo is een leuk mar toeristisch plaatsje met veel restaurants en barretjes. Bij La Taverna kan je de dagvangst, pesco de correjego, eten met een karafje Viña Sol. Bij Pincha Cabra Tapas kun je heerlijk borrelen met bijbehorende tapas.

 

De spots: Flag Beach, El Cotillo en Sotavento

Flag beach

Flag beach is de dichtbijzijnste spot bij Corralejo. Vanaf hier rij je in ongeveer 10 minuten naar Flag beach. Het is echt te ver om te lopen dus je hebt echt een auto of taxi nodig. Met een gigantisch strand is er genoeg ruimte al moet je wel oppassen voor stenen (zichtbaar rif bij laag water). Er zijn kleine golven en de wind trekt vaak iets aan in de middag. Je hebt een paar nisjes van gestapelde stenen op het strand staan, als je een beetje op tijd bent dan kun je daar de hele dag uit de wind liggen. Handig dus als je met een vriend of vriendin bent die zelf niet kite. Er is een klein strandtentje waar je heerlijke broodjes kip en vers getapte biertjes kan halen. Echt een aanrader voor een lunch.Ook is er een kiteschool van zéér bedenkelijke kwaliteit waar we het afraden om les te nemen (ze maken bijvoorbeeld gebruik van de onveilige boardleash, zie veiligheid).

Deze school biedt een reddingservice aan voor €30 per week als je je van te voren bij hen aanmeldt, of €100 als ze je moeten komen redden zonder dat je dit hebt gedaan. Ga er echter niet vanuit dat deze lui je in de gaten houden of vlot in actie gaan komen als je in nood bent! Kijk er ook niet van op als je op dit strand veel blote mensen zien lopen, Fuerte heeft veel naaktstranden. Wij hebben zelfs een naakte kitesurfleraar gespot :o.

El Cotillo

El Cotillo is een fantastische plek. Vanaf Corralejo kun je een korte roadtrip langs de noordkust maken. Langs de noordkust wordt er veel gesurft. Onderweg zal je dan ook redelijk veel surfbusjes tegenkomen. Echt leuk om dit tripje een keer met zonsondergang te doen. Deze spot ligt onderaan een klif, wat er spectaculair uitziet. De ultieme wave-kitespot staat bekend om haar hoge golven en is dus niet geschikt voor de beginnende kiter. Je hebt verschillende gebieden voor zwemmers, windsurfers en kiters, dus even opletten waar je naar beneden wandelt.

Sotavento

Helemaal in het zuidelijkste puntje van het eiland ligt Sotavento. Deze kitesurfplek is vooral bekend door René Egli, die hier al vanaf 1984 een windsurfschool heeft. Volgens eigen zeggen, is het de grootste wind- en kitesurfschool van de wereld. Daarnaast heeft René Egli ook een groot resort dus mocht je kiteles willen nemen dan zou het een goede plek zijn om hier een weekje te boeken. Het nadeel van deze spot is dat het een aflandig spot is met wind die tussen de bergen doorkomt. Hierdoor is de wind dan ook erg vlagerig.

Voordeel is het spiegelgladde en kraakhelderre water en een kilometers breed strand dat zich de helft van de maand vult tot een lagoon. Perfect voor de beginnende of de freestyle kiter. Je kan op de website van René Egli zien wanneer de lagoon er is. Deze lagoon is er namelijk alleen met volle maan. Bij de school zit een zeer goede rescue-service met jetski’s. Mocht je als niet lesser in de problemen raken dan wordt je ook, veelal kosteloos, gered.

 

 

Wat is er nog meer te doen in Fuerteventura?

Op Fuerte kan je ook zeer goed golfsurfen wat natuurlijk een leuk sportief alternatief voor kiten is. Je kan redelijk betaalbaar een surfplank huren of een lesje nemen. Daarnaast is het leuk om met een windloze dag een tripje over het eiland te maken. Zo kan je van Corralejo naar Antigua rijden om daar met een bergroute naar Betancuria te reizen. Dit is echt een toerische trekpleister maar zeker de moeite waard om even langs te gaan. Vanaf daar zou je naar Costa Calma kunnen rijden, en vanaf daar naar Sotavento. In twee uurtjes kan je via het oosten terugrijden naar Corralejo. Onderweg terug moet je dan echt even in Puerto Rosario stoppen om bij La Jaira de Demian te gaan eten. Want daar kan je echt fantastisch eten! Vooral de Hummus avocado, tonijn, geitenkaas met honing en als dessert chocolade fondant waren echt heel lekker. Samen met een fles verdejo waren we nog geen 50 euro kwijt. Fuerte, ook voor niet-kiters is het een goede zonbestemming.

Author

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.