Kiten in Mauritius, dat is toch wel een droombestemming voor de meeste kiters. Ondanks dat deze bestemming zeer geschikt is voor ervaren golfrijders, hebben ook freeriders, freestylers en beginners niets te klagen. Het water is zeer helder, de stranden hagelwit en de zon schijnt (bijna) altijd. Dus ook voor kiters die met een niet-kiter op vakantie gaan is het een fantastische, romantische, bestemming!

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het ligt ten oosten van Madagascar. Ondanks dat het een eindje vliegen is, is het zeker de moeite waard voor twee weken of meer in de zon. Mauritius staat bekend als ‘honeymoon’ vakantie, dus wees niet verbaasd als je samen met je vriend of vriendin op vakantie gaat dat er op het vliegveld gevraagd wordt of jullie op huwelijksreis zijn. Juli, Augustus en September zijn de meest windzekere maanden. Mauritius staat niet bekend om als hele hard windbestemming, het is dus aan te raden om grotere kites (9m²-12m²) mee te nemen.

Op zoek naar een paradijselijke kitebestemming? Dan zal je je in Le Morne Mauritius zeker vermaken! Deze plek is geschikt voor golfrijders, freeriders, freestylers, beginners en zelfs niet-kiters. 

Het is niet de goedkoopste kitebestemming. Voor 2 weken ben je al gauw €2000 kwijt. Dat is dan wel all-inclusive en valt wel weer mee als je het vergelijkt met nabijgelegen eilanden zoals de Malediven en Seychellen. Met een beetje geluk zijn er goede aanbiedingen te vinden voor een all-inclusive resort inclusief vlucht.

Je kan op het eiland goed zien dat de bestemming zich wat in het hogere segment bevindt, je vindt er voornamelijk veel resorts. Daar zie je een ander publiek dan je normaal op de kitebestemmingen tegenkomt. Qua surfsfeer vonden wij het daarom wat minder maar het kiten was het wel weer fantastisch. Het is echt alsof je in een zwembad aan het kiten bent zo blauw is het water, dus neem je fotocamera mee! Daarnaast is wakker op de kitespot met uitzicht op de paradijselijke indische oceaan en onbeperkt eten plus cocktails ook niet echt verkeerd.

De spot: Le Morne

Le Morne Brabant is een berg in het zuidwesten van het eiland. Le Morne is het meest bekend om One Eye, een legendarische golf op het rif. Bij een goede swell kan deze golf metershoog worden en hoor je hem op grote afstand bulderen. Aangezien dit een zeer constante golf is, worden er veel internationale wave kitesurfwedstrijden gehouden. Door het rif ontstaat een grote lagune en is het water bij de kant spiegelglad. Hierdoor is het zeer geschikt om wat nieuwe tricks te oefenen als dat meer je ding is.

Wij verbleven zelf in Riu Le Morne verbleven wat echt op de kitespot ligt.  Er zijn goedkopere huisjes te vinden iets verder op het eiland. Voordeel van Riu is dat je je kite echt voor je appartement kunt oplaten, wel even oppassen voor andere gasten en de palmbomen. Mocht je wat meer ruimte willen dan kan je ook vanaf de kant gezien naar links lopen richting de hoek. Om de hoek zit een grote baai met kniediep water waar de lessen worden gegeven. Aangezien je overal kunt staan en door de afwezigheid van stroming is het een perfect lesplek. Tips voor het nemen van kiteles in het buitenland. 

 

Wat is er verder te doen op Mauritius?

Ook op een windloze dag/middag is er van alles te doen in Le Morne. Op het resort worden allerlei activiteiten georganiseerd, zo kun je suppen, kanoën en duiken. Vooral het duiken is echt een aanrader (iets meer over het duiken).
Daarnaast kun je een auto huren om het eiland verder te verkennen. Qua oppervlakte is het iets kleiner dan Nederland. In ongeveer 2 uur rij je dan ook naar het noorden toe. Als tussenstop is het leuk om de hoofdstad, Port Louis, aan te doen. Hier ontmoet je de lokale bevolking op de markt en vind je allerlei boetiekjes. Ook Grand Baie in het noorden is de moeite waard. Dit is een toeristisch gedeelte van Mauritius met winkels, restaurants en wederom mooie stranden. Wat wij zelf wel jammer vinden is dat de noordkust omheind is met villa’s met privé strand, waardoor je de kust vaak niet kunt zien. Je moet dus even zoeken naar een strandje.

Plan ook zeker een bezoekje aan de Botanische Tuinen in Pamplemousses
Author

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.