Over ons

Wij zijn Lex en Anne, als kitekoppel met beide een fulltimebaan reizen wij Nederland en de wereld over op zoek naar wind! Beiden hebben wij zo’n 10 jaar geleden voor het eerst kitesurfles gehad, op dat moment studeerden wij in Groningen. Zonder geld, auto en spullen was het lastig om progressie te maken. Sinds we 5 jaar geleden zijn gaan werken is het (kite)leven er een stuk makkelijker geworden, een auto en een inkomen maken het mogelijk om te reizen ‘’searching for wind’’. Wij durven ons dan nu ook wel redelijk gevorderde kiters te noemen, zo worden er elke sessie frontrolls, backroll kiteloops, kiteloops en s-bends gesprongen (vooral door Lex dan) maar ook steeds hogere golven bedwongen tijdens het wave-kiten.

life is a beach…,just add wind!

We wonen in Utrecht niet bepaald aan zee, maar wel lekker centraal waardoor we op veel verschillende spots kiten. Hierdoor kiezen we altijd de spot waar de condities het beste zijn. Onze kitesurf sessies vinden plaats voor- of na werktijd en in het weekend waar wij onder andere vaak op de Zandmoter, Slufter, Brouwersdam en Wijk aan Zee te vinden. Gelukkig begrijpen onze werkgevers onze passie en kunnen wij vaak flexibel omgaan met onze werktijden om nog even te kunnen kiten. Meer over onze surf-life balance kun je ook vinden in dit artikel in het NRC waar wij worden geïnterviewd over ons dagelijks leven.

Waarom deze blog?

Wij vinden het leuk om onze ervaringen te delen over onze kitereizen, zo schrijven wij op welke plek je het beste op welk moment van het jaar kan kiten en voor wie deze trip volgens ons het meest geschikt is. Daarnaast zullen wij een aantal kitetips delen met eettentjes, lekkere recepten en tripjes die je echt niet mag missen!

Let’s meet!

Mocht je suggesties, toevoegingen hebben of toevallig op een van de kitespots zijn waar wij ons momenteel bevinden, dan lijkt het ons superleuk om in contact te komen! Je kunt ons bereiken via facebook of instagram.