Vanaf begin december 2017 gaan wij 5 maanden op zoek naar de wind in zuidelijk Afrika. Met het plan om een 4×4 met rooftent te kopen en daarmee rond te reizen. We weten nog niet precies waar de reis heengaat behalve dat we hopen met de King of the Air in Kaapstad te zijn. Voor diegene die het leuk vinden om ons te volgen, we gaan proberen om zo nu en dan iets over onze reis te vertellen. Natuurlijk over de geijkte kitespots maar ook de minder ontdekte gebieden komen aan bod!

De afgelopen jaren zijn we al op redelijk veel kitesurfspots geweest. Vaak gaan we een week tot maximaal drie weken op kitesurfvakantie. Fantastisch om dit naast een fulltimebaan te kunnen doen. Maar hoe vet is het om een keer langer weg te gaan? We wilden altijd al een keer samen een grote reis maken, met een auto en zonder plan. Dat lijkt ons toch wel de ultieme vrijheid! Zuid-Afrika staat al een tijdje op onze bucket list en is bekend als één van de beste kitesurfbestemmingen ter wereld met een grote windzekerheid en de mooiste golven. Wanneer de winter in Nederland is, dan is de zomer in Zuid-Afrika. Het is dus qua periode perfect voor een zomerse roadtrip langs de beste surfspots, wijnboerderijen, en natuurparken.

Hoe tof is het om vijf maanden op surfreis te kunnen gaan? Zonder plan maar met auto en tent!

De voorbereiding

We hopen ook zeker deze leuke diertjes te spotten in Namibië!

Ondanks dat de reis zelf nog niet gepland is hebben wij ons wel goed voorbereid. Zo zijn we al een aantal jaren aan het sparen. Best wel te doen als je structureel geld opzij zet en probeert om een beetje op je uitgaven te letten.  Om het goed met ons werk te regelen hebben wij ook ver van tevoren aangegeven wat onze plannen zijn. Lex heeft een verlofregeling aangevraagd en ik heb mijn baan opgezegd. Wel spannend maar ook leuk om straks een nieuwe uitdaging aan te gaan! Lex is al eerder een half jaar in Zuid-Afrika geweest dus die kent de omgeving redelijk. Ook handig dat hij al een aardig woordje Afrikaans spreekt. Daarnaast hebben we een ticket geboekt. We kunnen in totaal 60kg meenemen dus waarschijnlijk kunnen we alleen onze kitesurfspullen meenemen en kopen we de rest in Zuid-Afrika. Het idee is om de eerste twee weken in Kaapstad bij kennissen te verblijven om daar een auto te regelen. Daarnaast hebben we dan gelijk even tijd om te acclimatiseren voordat de grote reis gaat beginnen!

Let’s meet

Mocht je tussen December en April in de buurt van Zuid-Afrika zijn en lijkt het je leuk om een keertje samen te kiten of om een biertje te drinken, laat het dan vooral weten! Vinden wij altijd gezellig 😀 . En mochten jullie zelf nog tips hebben dan horen wij het natuurlijk graag.

Author

3 Comments

  1. Wij wensen jullie ontzettend veel plezier en succes met deze fantastische uitdaging!

  2. Antonio Fortes Reply

    Hey Lex, wish you and your beautiful girlfriend best of lucks and lots of adventure! Have fun!
    Antonio

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.